Lovaglás

A ló és lovasa tartózkodik a karámon belül, az oktató, útmutatásokkal irányítja a lovast. Később már többen lovagolnak együtt egy vezető lovas után, azt osztálylovaglásnak nevezzük. Oktatóink vállalják a díjlovaglás és a díjugratás ismereteinek tanítását is.

Lovas oktatás

Lovaglási lehetőségek: kezdőtől a haladóig vállalunk oktatást. A gyerekek egész kicsi kortól lovagolhatnak. A kezdők először futószáron ismerkednek a lóval és lovaglással, majd önállóan lovagolnak előbb a karámokban, majd a lovasbirtok területén, később terepen is, kísérővel.

Futószáras lovaglás

Az oktató egy 4-8 méteres futószáron irányítja a lovat. Ez az első lépés, kapcsolat alakul ki ló és lovasa, valamint oktatója között. A kontaktus, és az "együtt mozgás" kialakulása után itt sajátítják el lovasaink az irányitást és a többi forma gyakorlatot.

Tereplovaglás

Gyakorlottabb lovasok lóháton lépésben, ügetve, vágtában járják be a vidéket. Rövidebb, vagy több órás lovaglásokra van lehetőség kísérővel. A táj gyönyörű minden évszakban. A Duna-Dráva Nemzeti Park erdőiben engedélyezett útvonalakon történik a lovagoltatás.

© 2022 Gerber Birtok
Magyar English - soon! Deutsch - demnächst!
Oldaltérkép